Glidmedel 

Vid val av glidmedel skall man alltid tänka på vad glidmedlet skall användas med, framförallt vad gäller leksaker.

Vattenbaserade glidmedel passar till alla lekar och alla sorters leksaker.

Silikonbaserade glidmedel bör undvikas vid lekar med leksaker som är gjorda av silikon och hudliknande material (LoveClone, Fleshlight mm.), då glidmedlet kan med tiden lösa upp materialet i leksaken.

Leksaker av plast och elastomer fungerar alldeles utmärkt med silikonbaserade glidmedel, som ger extra bra och långvarigt glid, samt glidet fungerar bra med kondomer. Jelly, TPR, TPE och PVC-material kan vara känsliga, så chansa inte - använd vattenbaserat glid. Det finns också ibland oljebaserade glidmedel, men de är få på marknaden. Dessa skall undvikas vid användning av vanliga kondomer (av latex), då oljan kan försvaga kondomer, vilket kan medföra att den kan spricka under användning.

 • Vattenbaserat

  Vattenbaserade glidmedel passar till alla sexleksaker på marknaden. Dessa har en bas av vatten, som är lätt att tvätta bort med vatten och eventuellt lite tvål. De flesta glidmedel av denna typ lämnar inga fläckar.

  Är du osäker på vilken typ av glidmedel som passar med just din leksak, så välj vattenbaserat - det blir inte fel!

 • Silikonbaserat

  Silikonbaserade glidmedel ger utan tvekan det bästa glidet, med mycket långvarigt glidförmåga, oavsett om det används med sexleksaker eller för lekar. Ofta behövs det bara små mängde av dessa för att uppnå mycket bra glid.

  Dessa är oftast lätta att tvätta bort med vatten och tvål. Fungerar med kondomer och alla material, förutom silikon. Många leksaker av silikon klarar även av glidmedel av silikon, men för att vara på den säkra sidan, skall man inte använda silikonbaserade glidmedel för silikonleksaker. Vad som kan hända är att glidmedlet löser sakta upp, över en längre tid, silikonet i leksaken. Det resulterar i att man får ett klibbigt, lätt upplöst silikon på leksaken.

 • Oljebaserat

  Det finns väldigt få oljebaserade glidmedel på marknaden. Dessa rekommenderas för lekar och för de som är känsliga mot uttorkning i underlivet. Oljebaserade glidmedel är verkligen de minst uttorkande glidmedel, till och med återfuktande i många fall. Har en väldigt bra glidförmåga och varar längre än vattenbaserade glidmedel.

  OBS! Då även kondomer och produkter tillverkade av TPE, TPR, jelly har en oljebas, bör man undvika att använda dessa glidmedel med denna typ av produkter. Oftast försvagar dessa glidmedel kondomerna, som löper större risk att spricka.

 • Organiska

  Här har vi samlat ihop de glidmedel som finns, där ekologiska, biologiska egenskaper är viktiga. Det finns idag ett ganska litet antal ekologiska glidmedel på marknaden, men de ökar för varje år. Vissa är helt ekologiska, medan vissa bara delvis.

 • Doftfritt

  Det finns många doftfria glidmedel på marknaden. Alla silikonbaserade glidmedel är luktfria. Luktfria glidmedel har inga tillsatt smak, t.ex. jordgubbe eller liknande. Dock kan de ha en neutral doft, en lätt doft av vätska helt enkelt.

 • Anala lekar

  Det finns et antal glidmedel, både vatten- och silikonbaserade som är speciellt utformade för anala lekar. Dessa glidmedel har speciella egenskaper, speciellt glidförmåga anpassad för analsex. Vissa av dessa produkter har även lätt avslappnande och/eller lätt bedövande egenskaper för att underlätta anal penetration. 

per sida
Visar 1 - 19 av 217 artiklar
Visar 1 - 19 av 217 artiklar

Senast visade produkter

Inga produkter i listan.

Meny

Jämför 0