Womanizer W500 och Premium

Womanizer W500 och Premium

Har du på senare tid funderat på att skaffa kanske den bästa klitorisstimulatorn som finns? Ja, då kanske borde du läsa denna jämförelse av dessa två premiumstimulatorer från Womanizer.

(Uppdatering 2018.12.21) Womanizer W500 har nu officiellt utgått hos Womanizer och ersatts med Premium-modellen. 

Womanizer W500 (till höger)

W500 är modellen som startade hela trenden och även har marknadsfört ljudvågorna från första början. Womanizer är företaget bakom som verkligen fick stimulatorer med ljudvågor att blomstra och utvecklat dessa till vad de är idag. W500-modellen har varit deras toppmodell i många år, uppgraderad en gång till vad den är idag. Uppdateringen som gjordes för några år sedan var bland annat starkare vibrationer, även svagare för de som önskar det, samt att stimulatorn blivit vattentätt. Man har inte ändrat på utseendet då det verkligen är lyckat, samt själva utformningen som ligger bra i de flesta fallen.

"Från Womanizers undersökning år 2013: 52% av kvinnorna kom inom 1 minut, 28% inom 2-3 minuter."

Womanizer Premium (till vänster)

En helt ny modell som företaget släppte nu under sommaren 2018. Man har gjort om utseendet, lagt till några extra funktioner, samt även gjort om förpackningarna. Kartongen har fått ett fönster så man kan se produkten, ett koncept som slagit igenom de senaste åren även för andra företag som Lelo.

Styrka

Womanizer själva påstår i sina beskrivningar och tabeller att Premium har lika många styrkenivåer, dvs. 12 stycken i båda modeller, men att Premium har idag en aning starkare högre nivå, och att man även lyckats göra den svagaste nivån lite svagare. Många kanske frågar sig varför man vill göra en stimulator svagare, men det finns kvinnor som önskar en låg nivå i början för känslig stimulering, ett sätt att börja lite försiktigt.

"Från Womanizers undersökning år 2013: 95% av kvinnorna skulle använda den igen, 8% kanske, 0% inte alls."

Utan tvekan kunde vi direkt märka att den svagaste nivån i Premium-modellen faktiskt är lite mjukare, lite svagare. Skillnaden är inte extremt tydlig, men den finns där. Vi kan däremot inte märka att den starka nivån är starkare. Båda modellerna har starka nivåer och skillnaden är inte möjlig att känna. Båda är enligt oss lika starka på den högsta möjliga nivån.

Ljudnivå

Ljudvågsstimulatorer har ett annorlunda ljud, ett något brummande, gurglande ljud som är oftast mest tydligt när stimulatorn inte ligger intill klitoris. När den väl ligger var den skall dämpas ljudet en hel del av kroppen. Båda modellerna skall ha samma ljusnivå, dvs. 42dB, och vi märker faktiskt ingen skillnad mellan dessa. De har lite olika nyanser på ljudet de avger, men det beror nog på själva utformningen av höljet, men ljudmässigt ligger de ändå på samma nivå.

Utseende

Här finns en stor skillnad. W500 som man kan se på bilderna är lite mer kompakt på längden, lite rundare och lite djupare, medan Premium-modellen är smalare på djupet, men längre. Båda ligger på i handen, men lite olika. Vi har inte kunnat komma fram till vilken som är bäst.

"Från Womanizers undersökning år 2013: 98% av kvinnorna skulle vilja äga en Womanizer."

Det saknas en liten kristall på Premium-modellen och man har lanserat 3 färger. W500 finns i 7-8 olika kobinationer av färger och mönster, urvalet är större och känns mer personligt kanske.

Har men mellanstora händer och kanske större händer, så är W500 ganska skön att hålla, lite som en rund boll. Man har väldigt lätt att komma åt knapparna för intensitetsbyte med pekfingret, det behövs ingen ansträngning direkt. Dessa knappar ligger exakt i nivå med själva munstycket, så det blir enkelt att trycka ner själva stimulatorn till sin plast.

Med samma funderingar och storlek på händerna, ligger Premium lite annorlunda. Knapparna ligger inte på exakt samma nivå som munstycket och håller man stimulatorn för högt, måste man förflytta pekfingret lite för att komma åt +/-knapparna, om man håller den så att pekfingret ligger i höjd med munstycke. Förflyttar man handen ner så blir det en aning small att hålla, men pekfingret ligger bra i höjd med knapparna. Premiums längd och djup kanske har en fördel om stimulatorn används vid samlaget, då det blir lättare att komma åt och inte störa lika mycket med att ha den vid klitoris.

Hur vi håller dessa två modeller och vad varje ägare föredrar är svårt att säga. Vi kan i alla fall konstatera att Premium är smalare, och W500 känns lite rundare.

Funktioner

Det finns två nya funktioner i Premium-modellen och det är det enda som skiljer dessa två modeller åt.

Autopilot: det är helt enkelt en funktion som tar dig från en svag till stark nivå på egen hand. Sätt på knappen och luta dig tillbaka, den tar dig igenom alla nivåer, ibland går ner en nivå och sedan upp igen för att göra stimuleringen mer intensiv och slutligen ta dig till orgasm. Funktionen kan vara intressant, men frågan om den kommer tilltala många kvinnor och sättet de vill använda stimulatorn på.

"Från Womanizers undersökning år 2013: 59% av kvinnorna gav den betyget ”mycket bra”, 41% gav ”lysande” och 0% gav den ”inte bra”"

Smart Silence: det är det absolut mest intressant funktionen enligt oss. När munstycket kommer ifrån huden/kroppen/klitoris med ca. 1 cm, slutar ljudvågorna komma, dvs. den blir helt tyst. Så fort man närmar sig igen så går den igång av sig själv. Det är ett bra sätt att spara på batteri kanske och få tyst på stimulatorn när man tillfälligt inte använder den, utan att behöva själv manuellt stänga av den.

Kontroller

Kontrollerna är utformade på olika sätt. Premium-modellen har individuella +/-knappar, även om de ligger nära varandra. Minusreglaget är också lite mindre än plusreglaget. I W500 hittar man en avlång knapp, som integrerar +/-knappar i var sin ände. Båda är likvärdiga, lika lätta att trycka på.

Av och på knappen är en egen knapp på båda modeller. Premium har dessutom en extra knapp som sätter på och stänger av ”autopilot”-funktionen.

Skillnaden är obefintlig förutom i utseendet. Knapparna hos W500 står ut med sitt silvriga utseende och Swarowski-element, medan Premium integrerar in sina knappar med samma färg, inget står ut direkt i utseendet. Kanske är detta en fördel när man tillverkar en vattentät produkt.

Lampor

En sak som skiljer dessa modeller är lampor. W500-modellen har ett upplyst munstycke. Grönt vid laddning och röd vid användning. Premium-modellen har inte detta. Istället hittar man tre små lampor vid på-och-av-knappen som indikerar om det laddar eller klar att användas.

Laddning

Laddningsen är lik, men anslutningen skiljer. Med W500 får man en US-sladd och väggadapter, samt sker laddningen genom en stickkontakt in i själva stimulatorn. Med Premium-modellen levererar man bara en USB-sladd, men själva sladden fästes genom magnetisk lösning i botten av stimulatorn. Inga kontakter eller hål.

Slutsats

Dessa modeller är verkligen de bästa modellerna som Womanizer erbjuder för ljudvågor. Skillnader finns där, men de är få. De viktigaste är:

  • annorlunda utseende och passar olika personer, olika i handen.
  • 2 nya funktioner i Premium
  • prisskillnad på ca. 100-200 kr, dvs. W500 är oftast lite billigare

Priset skiljer dessa med ca. 200 kr beroende var den köps in idag, kanske ännu mindre skillnad. Båda är dock lika bra i styrka, så du som köpare får bedöma vilken utformning du vill ha, föredrar du en tjockare, men rundare stimulator eller en smalare. Vilket sitter bättre i din hand?  Vilken blir lättare att hålla? Du måste även fråga dig om de nya funktionerna lockar dig eller är det helt ointressant för dig? En sak är dock säker, att du lär bli tillfredställd på praktiskt taget samma sätt om du köper en av dessa ljudvågsstimulatorer!

Publicerad 2018.08.01 Hennes sexleksaker

Relaterade artiklar

Ljudvågor och Womanizer

Womanizer har i sexleksakkretsar blivit samma som sak som ljudvågsvibrator. Det är just en Womanizer, men då...

Senast visade produkter

Inga produkter i listan.

Meny

Jämför 0