Magic Wand igår och idag - historien bakom vibratorn

Magic Wand igår och idag - historien bakom vibratorn

Historien bakom Magic Wand och dagens många varianter är extremt intressant. Inte många vet att historien bakom denna typ av produkt inte är som We-Vibe, dvs. 10 år eller så, utan har många år på nacken. Utveckligen har inte stått stilla, men få varumärken och produkter har gjort ett sådant avtryck när det kommer till erotisk stimulans och klitorisvibratorer.

De som har varit med ett litet tag och tittat eller letat efter en Magic Wand har oftast stött på namnet ”Hitachi”. Det ärinte konstigt, då historien för denna starka vibrator går tillbaka till 60-talet, där Magic Wand blev någon sorts symbol för den feminina rörelsen under 70-talet.

Magic Wand från ”Hitachi” i USA

Vid första släppet och många år framöver var denna vibrator såld för ömma muskler i sportsammanhang, men blev väldigt snabbt en produkt som låg i badrumslådan i många hem, hem där man kanske inte utövande speciellt mycket idrott av något slag. Den fick snabbt ryktet att vara en himla bra klitorisstimulansprodukt. Det japanska företaget tog inte bort sitt eget namn, varumärke ”Hitachi” från produkten medan tillverkningen fortsatte, men minskade det något och framhävde just ”Magic Wand”. Även om produkten var diskret, drog inga förhastade tankar till erotisk stimulans, var det för mycket att ha namnet utmärkande på produkten. Produkten var dock tillgänglig överallt, såldes i annat syfte, var lätt att hitta och inte på något sätt skamligt att köpa.

1968 kom den första produkten och Hitachi ansökte om ett patent för sin produkt. Produkten skulle ha namnet ”Magic Wand”, men under lång tid kalles den bara ”The Hitachi”. Ett hårt huvud, kantig och på många sätt idag föråldrad version.

Snart kom en mycket snyggare och mer intressant modell. Inte lika förkantig, med mjukare topp. Det var The Workout modellen. Färgsatt i dåtidens moderna palett av färger.  Den mjuka toppen var kanske steget som störst fick inverkan på försäljningen och populariteten. Mjuk och rund i formen, det fyrkantiga huvudet var borta.  Det nya namnet gav också en inriktning för idrotten.

Under många år framöver byttes och uppgraderas produkten en aning. Packeteringen ändrades några gånger och till slut fick vi en vit Magic Wand, med två hastigheter. Produkten fick ett genomslag som var otroligt stort. Sexterapeuter skrev artiklar, hade kurser och man hyllade Magic Wand och liknande produkter till skyarna.

Praktiskt taget erkände aldrig Hitachi denna produkt som en sexprodukt. Tillbaka i 1992 sägs det att man var på plats och öppnade en konferens, Good Vibrations, samt sponsrade de med choklad. Om det var ett erkännande får an fråga sig, men det är allt vi har.

Ett distributörsföretag i USA var ett förtag som väldigt tidigt blev återförsäljare och företaget som sålde Magic Wand åt Hitachi på den amerikanska marknaden. Tyvärr slutade man betala sina räkningen och Hitachi slutade leverera fler Wand. Det var 1999.  

2000 tog försäljningen upp av Vibratex, som också var distributören och skötte försäljningen av den första rabitten i USA. Produkten kom även upp i serien Sex and the City, på samma sätt som första rabbiten. Det var 2001.

2012 tog dock Hitachi bort sitt namn från produkten. Importören i USA tog på sig dock uppgiften att försätta sälja produkten under ”Hitachi” i namnet. Det ikoniska utseendet skulle vara marknadsföra produkten av sig själv ansåg man. Namnet ändrades från ”Hitachi Magic Wand” till ”Magic Wand Original”. 2015 släppte man en uppladdningsbar version också.

Magic Wand i Europa

Det är viktigt att påpeka att Magic Wand, alltså Hitachi versionen, har alltid bara varit avsedd att användas i USA, med deras elektriska system och uttag. Många kunder i Europa har importerat produkterna med en strömomvandlare för att kunna använda de i sina uttag i Europa.

2012 kom Europe Magic Wand, en version från ett danskt företag. Till dagen är det oklart om man har med Hitachi att göra, men vi förmodar att så är inte fallet. Denna produkt har dock samma utseende och är lik den original produkten .  Det är samtidigt en av de få produkter på marknaden som är faktiskt kan mäta sig mot den originala och kanske t.o.m. har en del förbättringar.

  • den har 6 olika nivåer på hastigheten.
  • den är anpassad för svenska uttag, med en slagg på hela 2,3 meter.
  • den kommer med en mjuk topp i silikon, både kroppssäkert och praktiskt att rengöra.
  • den har dessutom några extra tillbehör och toppar att köpa.
  • den väger 670g och har en längd på 32 cm.

Europe Magic Wand har verkligen redan från släppet satsat på säkerheten. Produkten är CE-märkt och har genomgått de nödvändiga tester för att säljas i Europa.

Även denna modell har haft några uppgraderingar. Allt från starkare vibrationer, till nya knappar som idag.

Man anser ha gjort en del förbättringar. Nedan ser man en bild som jämför Europa Magic Wand något år sedan och den originala Magic Wand 2013/2014.

Andra versioner av samma typ?

Det finns ett engelsk företag som inte så länge sedan började sälja sina ”Magic Wand”. Märket är Doxy och marknadsför sig framförallt genom att poängtera att deras produkt är starkast. Om den är det och om det är viktigast låter vi vara sagt utan lämnar det till läsarna, men Doxy är utan tvekan en väldigt stabil produkt. Likt Europe Magic Wand så har man satsat på kvalité och det känns onekligen genom att hålla i denna produkt.

För den som vill satsa på billigare produkter, men ändå starka rekommenderas nog endast Fairy. Detta japanska märket har senaste året fått en nytt namn – Pixey. Det finns 5-6 modeller, olika storlekar, olika färger och olika egenskaper, samt topparna kan skilja sig. Oftast prissatta till hälften av priset mot en Europe Magic Wand.  Väldigt starka, prisvärda, men känns inte lika bra i handen kanske – man får vad man betalar för. Dock utför dessa också ett bra jobb och för det priset har man sällan något att klaga på.

Uppladdningsbara modeller

Där finns det också en hel del olika märken och modeller. Det finns billigare modeller och segmentet toppas med Lelo Smart Wand som finns i två olika utföranden när det kommer till storlek – Medium och Large. Sedan finns de i tre olika färger, svart, vit och lila. Dessa wands är följsamma, då de är täckta med silikon, lätta att rengöra och utan tvekan vackra att se på – inget att skämmas för i sängbordslådan.

 

 

Publicerad 2018.05.04 av Hennes sexleksaker 0

Lämna en kommentarSvara

Du måste vara inloggad för att kommentera.

Senast visade produkter

Inga produkter i listan.

Meny

Jämför 0