Hålla ut längre under samlaget?

Hålla ut längre under samlaget?

Utan tvekan är för tidig utlösning ett ganska stort problem bland värdens män och även om det anses för vissa ett litet problem, så är det för många skamligt och allvarligt. Det finns lösningar för många av dessa män och de flesta vänder sig oftast till just sexleksaksbutiker med detta problem.

Du är inte ensam

En sak är säkert när det kommer till för tidig utlösning - det är ett vanligt problem och du är inte ensam om det. Det finns olika statistiska data och det beror oftast hur man definierar begreppet "för tidig utlösning".

Vissa studier har visat att 2-5% av män lider av för tidig utlösning om det handlar om utlösning inom 2 minuter vid vaginal penetrering, men samtidigt visar samma undersökningar att uppemot 30% av män klagar själva på just detta problem. I "National Sex in Australia survey", en undersökning i Australien, klagar hela 28% av männen att de ibland har upplevt för tidig utlösning.

Andra studier från t.ex. Mayo Clinic visar att så många som 1/3 av männen klagar på problemet och upplever detta från och till. I detta fall pratar man om utlösning de första 3 minuterna.

Orsakerna till problemet

Idag har man efter många studier kartlagt många av orsakerna. Man har bl.a. kommit fram till att i många av fallen är det psykologiska orsaker, som upphetsning, stress, stress att inte presentera, stress att inte kunna fullborda samlaget mm.. I väldigt få fall är det rent medicinska, biologiska, orsaker, som kan vara onormala nivåer av testosteron, inflamationer/infektioner i prostatan eller urinrör.  

Fysiska orsaker

Vi har ovan nämnt ett par av möjliga fysiska orsaker och misstänker man dessa bör man kontakta en läkare, då inget annat man köper på nätet hjälper, utan man får helt enkelt behandla dessa fysiska orsaker för att komma till roten av själva problemet med utlösningen.

Lösningar eller botemedel? Finns det?

När det kommer till de psykologiska problemet så går dessa att arbeta med och även här finns det välutbildade sexologer, psykologer som kan hjälpa en en bit på vägen för att ta hand om de orosmoln man har över sig. Vill man inte gå den vägen utan vill kanske först testa på något på egen hand finns det 3 enkla metoder att prova. 

Start-och-stopp-tekniker

Denna teknik är enkelt, det är en metod att känna efter och träna på symptomen för själva problemet, dvs. för tidig utlösning. Du vill helst kunna hantera problemet genom att känna igen det och stoppa upp i tid innan det går för dig. Metoden är enkel och det kräver att du onanerar utan en leksak eller meden leksak fram tills att du nästan kommer, stannar upp - håller igen, väntar till känslan av orgasmen är nästan borta och fortsätter att onanera. Denna metod lär dig att känns igen när du nästan kommer, och framförallt kunna stoppa det i tid för att fortsätta bara en liten stund senare. Vill du inte onanera för hand, utan vill ha en mer "äkta" känsla, rekommenderas en lösmus från t.ex. Fleshlight - lösmusar, då dessa anses vara den mest realistiska produkten på marknaden. 

Fleshlight lösmusar

Sprayer mot för tidig utlösning

Det finns även olika sprayer mot för tidig utlösning. Dessa fungerar ungefär på samma sätt, men har olika resultat på olika individer. Det är därmed väldigt individuellt om en spray kommer att fungera. Misstänker man dock att själva utlösningen kommer från just själva beröringen, smekningen av penisen vid samlaget, borde man kanske testa en sådan spray. Dessa bedövar själva ollonet en aning, utan bedövningsmedel, utan helt enkelt genom tillåtna blandningar av olika ämnen och på så sätt minskar på känsligheten och låter dig ha sex under en längre tid. 

Sprayer mot förtidig utlösning

Penisringar

Vissa upplever att penisringar, som är väldigt bra för att hålla erektionen uppe, också hjälper en hel del mot förtidig utlösning. En penisring håller kvar en del av blodet i penisen, fördröjer utbytet och på så sätt håller erektionen uppe. Detta kan även minska på känsligheten en hel del i själva ollonet och därför kan hjälpa mot för tidig utlösning. Vi rekommenderar i detta fall, enkla, billiga penisringar för att testa om det fungerar, kanske tillsammans med en spray.

Penisringar för bästa sexet

Publicerad 2018.01.20 av Apotek, Guider

Senast visade produkter

Inga produkter i listan.

Meny

Jämför 0