Det bästa, mest prisvärda glidmedlet?

Det bästa, mest prisvärda glidmedlet?

Många gånger när man väljer ut ett glidmedel, så kommer det upp frågor. De flesta känner vi igen och det är också dessa som kommer in till oss via vår chatt eller via e-post. Många kunder tvekar någon gång om de har valt ett bra glidmedel, om det är det mest prisvärda, ett som räcker länge och ett som kommer ge det bästa glidet.

Att välja glidmedel är inte lätt

Låt oss ta upp vissa viktiga punkter som kanske hjälper dig i framtiden att välja ett bättre glidmedel, några tips som kommer hjälpa dig att ta dig igenom en djungel med flaskor och tuber du inte vet någonting om. De flesta har ju faktiskt inte använt glidmedel tidigare och när man skall välja sin första leksak är det verkligen ett stort problem. Kategorier är få, men utbudet i dessa är extremt stort. Så låt oss börja ...

Silikon- eller vattenbaserat?

Här väljer du utifrån din användning, de leksaker de skall användas med, samt priset.

Kom ihåg att "lika barn leker inte bäst" i detta fall, dvs. leksaker gjorda av silikon skall helst inte användas med silikonbaserade glidmedel. Detta glidmedel kan sakta lösa upp silikonet i leksaker, vilket oftast resulterar i en lite kladdig yta, lite som ett godisklubba man redan slickat på. Silikonbaserade glidmedel skall även användas med försiktighet med olika sorters oljebaserade produkter, lösmusar, mjuka dongar av TPE, TPR, dvs. mjukt gummi, samt jelly. Det blir oftast inga stora skador eller kanske inga alls, men man vill inte ju inte förstöra sina härliga sexleksaker. Silikonglidmedel går dock bra att använda för lekar utan leksaker, med plaster och andra vinylprodukter. Även till glas går detta alldeles utmärkt.

Silikon har den bästa glidförmågan, torkar inte ut så snabbt, ger sällan en klibbig yta - oftast en vinnare för många lekar, även anallekar.

Vattenbaserade glidmedel fungerar för allt! Ja, allt. Speciellt skall de användas för lösmusar och alla typer av silikonleksaker.

Glidmedel som är vattenbaserade är oftast billigare för att de kan ha en mindre glidförmåga än silikon, de torkar ut snabbare,då vattnet tas upp av vår hud. Vissa kan ge en klibbig yta, men där kommer kvalitén in i bilden.

Finns det oljebaserade glidmedel?

Ja, det finns. Dessa är få. Dessa skall inte användas med latexprodukter, kondomer och mjuka plaster som TPR, TPE, Cyberskin och jellyprodukter. Dessa ämnen och produkter är oljebaserade i stora drag och som vi nämnde tidigare - "lika barn leker inte bäst"!

Spelar märket och priset roll?

I många fall gör det det, då regeln är att man får vad man betalar för. Många gånger känns dyrare glidmedel lite mindre eller inte alls kladdiga, har en mycket bra glidförmåga, har kanske ingredienser som lämnar huden mjuk och len, samt även har få tillsatser som man vill undvika i produkter som används så nära kroppen.

När det kommer till märken så vill vi kanske inte rekommendera något, men man ser oftast på priset vilken typ av produkter vissa märken säljer, är det dyrare eller billigare, hur ser förpackningen ut mm..

I vilka fall bör man välja billigt?

I vissa fall tycker vi att man skall välja billigare glidmedel. Om man köper lösvaginor av olika slag och kanske leker kortare stunder med dessa, är storförbrukar, så används glidmedel under korta stunder. Man använder sig kanske av 5-7ml glidmedel åt gången och storpack är intressanta. I det fallet duger de flesta vattenbaserade glidmedel, och de billigare varianterna är helt gångbara och befogade för denna användning.

Använder ni glidmedel i stora mängder, lekar för två på kanske vinyllakan, så går det åt. Vissa glidmedel fungerar också som massageoljor, och d använder man en hel del. Inget fel med att köpa billigare glidmedel.

Billiga Waterglide i storflaska

Silikonbaserat med doft?

Det är ofta en fråga som kommer upp. Nej, dessa finns inte. Det skulle vara en utmaning att tillverka en sådan ur ren kemiskt perspektiv. Många av de vattenbaserade glidmedel går att slicka på, medan man bör inte slicka på silikonbaserad glidmedel - doft och smak är alltid inbjudande.

Specialglidmedel

Det finns en del glidmedel för specialanvändning. En av dessa är anallekar. Där hittar man både vattenbaserade alternativ och silikonglidmedel. Många av dessa har små tillägg i ingredienser som får analen att slappna av, kanske även ibland lätt bedövande. Passar bra till nybörjare och om det finns sådana hjälpmedel skall man verkligen ta nytta. En av dessa är Back Door - serien från Pjur.

Ekologiska alternativ

Det börjar kommer mer och mer ekologiska alternativ. Dessa är helt klar vattenbaserade, då silikonbaserade kommer alltid vara kemiskt utformade i sin sammansättning. Dessa ekologiska/biologiska glidmedel är ibland inte 100% ekologiska, vissa till stor del och vissa upp till kanske 50%. Man försöker hela tiden ta fram alternativ som ger den bästa glidförmågan utan att  kompromissa. Idag ser vi framförallt de flesta ekologiska alternativ komma från Tyskland och USA (System Jo), där man oftast har delvis ekologiska alternativ där uppemot 80% av produkten kommer från plantor och andra ekologiska källor. Utveckligen har under de senaste 5 åren gått framåt och mängden glidmedel som sakta och säkert växt - vi ser fram emot framtiden! 

Välj rätt, välj smart

Oavsett vad man väljer så skall man tänka på vad man skall använda sitt glidmedel, vilka leksaker man använder sig av och hur länge man kommer använda det varje gång. Behöver man den bästa glidförmågan eller är priset mer väsentligt? Vi hoppas ni hittar lite svar i denna artikel och de hjälper er att välja ett bra och prisvärt glidmedel.

Publicerad 2018.02.02 av Glidmedel, Guider
Etikett: glidmedel, pjur

Senast visade produkter

Inga produkter i listan.

Meny

Jämför 0